Dræbersneglens naturlige fjender

 

Selvom dræbersneglen har fremragende levebetingelser i Danmark, har den dog nogle få naturlige fjender.

Ænder

Ænder er vilde med snegle – alle slags snegle. I Asien har man sågar fremavlet en en særlig race til at udrydde snegle. Den kaldes den indisk løbeand.

Du kan dog også vælge nogle af de mere almindelige – og i øvrigt velsmagende, hvis det skulle være – racer, som moskusand eller rouen.

Ænder er flokdyr og du kan ikke nøjes med én and. Den minimale flok er 1 han og 3-5 hunner.

Du skal dog være opmærksom på, at ænder også godt kan lide grønt, og hvis de kommer i nærheden af køkkenhaven går de ikke af vejen for at spise salat eller andre grøntsager. Derfor er det en god ide at lade ænderne gå omkring køkkenhaven (men ikke i den) og på den måde sikre, at sneglene ikke kan komme ind i køkkenhaven.

Det er vigtigt, at du forstår, hvad det vil sige at holde ænder, inden du kaster dig ud i projektet. Vi anbefaler, at du læser nogle af vejledningerne på Dansk Fjerkræ Forum.

Pindsvin

Pindsvinet er kendt som en god snegledræber, men dræbersneglen er faktisk ikke dens livret. Skal den spise snegle, foretrækker den varianter med hus, men allerhelst vil den tage insekter og biller.

Det hjælper sandsynligvis med at holde sneglebestanden nede ved at spise æggene og de små snegle, men den kommer ikke til at holde din have fri for dræbersnegle.

Pindsvinene er svære at få fat i. De kan ikke købes, og den eneste måde at øge sin pindsvinebestand er derfor at gøre haven mere pindsvinevenlig. Du kan se gode råd til det hos Pindsvinevennerne i Danmark.

Padder

Padder og tudser æder også snegle – men de kan være svære at tiltrække i en normal have. De tiltrækkes af våde og fugtige områder – den samme jordtype, som også tiltrækker dræbersneglene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 7 votes)
Dræbersneglens naturlige fjender, 6.8 out of 10 based on 5 ratings

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)