Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sneglekamp.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 666
Indsamling af dræbersnegle

Indsamling af snegle

 

Den sikreste måde at få en sneglefri have er at fjerne alle snegle og snegleæg fra den – men det er tidskrævevende. Til gengæld er det en bekæmpelsesmetode helt uden sideeffekter, for du bestemmer selv, hvilke dyr, du indsamler.

Sådan findes de

Dræbersneglene er vilde med fugt. De gemmer sig, når det er tørt, og kommer frem, når det regner eller efter duggen er faldet om aftenen. Derfor er det tit lettest at indsamle dem sent om aftenen eller tidligt om morgenen.

Deres gemmesteder er også fugtige, så hvis du vil finde havens dræbersnegle, så skal du kigge de steder, hvor fugten holder længst. Det vil sige steder i skygge, hvor der måske ligger mange blade eller flis, som kan holde på fugten.

Husk æggene

Når du samler sneglene, skal du også holde øje med deres æg. Ofte kan der ligge flere hundrede æg sammen, og det er din eneste chance for at fange så mange snegle på én gang – er de først klækket, er det langt sværere. Dræbersneglen lægger sine æg i fugtige jord.

Aflivning

Når du har indsamlet sneglene, skal de aflives. Det letteste og sikreste er enten at overhælde dem med kogende vand eller hakke dem over. Æggene kan blot knuses. Andre metoder, som eksempelvis salt, er ikke dyrevenlige.

De døde snegle skal ikke ligge fremme, for så tiltrækker de flere snegle. De skal enten graves ned eller bortskaffes.

Husk at bruge handsker, når du samler sneglene. Deres slim er fuld af bakterier.

Tålmodighed

Indsamling af snegle er et langsommeligt job, som varer hele sommeren, og du ser først rigtigt frugterne af dit arbejde næste sommer, når bestanden af snegle falder. Manuel bekæmpelse virker bedst, hvis dine naboer også gør det. Hvis sneglene har gode ynglemuligheder i nabohaverne, bliver det svært for dig at indsamle dem lige så hurtigt, som de kommer ind i haven.

Lokkemad

Du kan optimere din indsamling ved at lokke sneglene bestemte steder hen, så du ved, hvor du skal samle dem henne. Det kan du gøre ved at lægge lidt lokkemad ud. Sneglene tiltrækkes af mad med stærk lugt, for eksempel rådnet frugt eller døde snegle.

Vær dog opmærksom på, at sneglene har en særdeles god lugtesans, og at din lokkemad derfor kan være med til at tiltrække snegle fra andre haver.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Indsamling af snegle, 6.0 out of 10 based on 6 ratings

  One Response to “Indsamling af snegle”

  1. Jeg samler sneglende i en lille beholder med vand tilsat en sjat eddike. Eddike ødelægger sneglenes slim (samme trick som når man gør fisk i stand!), så de kryber ikke op mens man samler dem ind. Faktisk drukner de, og man har så allerede klaret aflivningen. Eddikeblandingen kan hældes ud et sted hvor man ikke har sarte planter, eller i komposten.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)